Magdolna negyed

2019/10/05 BUI

A naprakész és precíz helyzetértékelés bármilyen városfejlesztési kérdésben létfontosságú. A projekt első szakaszában több módszerrel és szemszögből vizsgáltuk Józsefváros Magdolna negyedét, mint potenciális projekthelyszínt.

Módszereink a következők voltak: (1) helyszíni bejárás, (2) fotódokumentáció, (3) online információ gyűjtés valamint a helyi lakosok interjúztatása. Ebben az előzetes tanulmányban kiindulási pontunk volt a meglévő zöldfelületek, a biztonságos kerékpározási lehetőségek, valamint az ehhez kapcsolódó potenciális szolgáltatások vizsgálata. A lenti térképen megmutatjuk a zöldterületek elérhetőségét 5 perc gyalog távolságra viszonyítva, amit egy élhető város fontos feltételének tartunk. A jelenlegi parkok minősége és használata nem része ennek az ábrának, utóbbiról többet olvashattok a „Megkérdeztük a lakókat” posztunkban. Ez a térkép az üres foghíjtelkeket és sarkokat is mutatja, melyek potenciális helyszínek lehetnek a lakosság által is szorgalmazott fejlesztések kivitelezésére és tesztelésére.

Jól látható a térképen, hogy a Magdolna negyed keleti részében pár perc sétával elérhetünk közparkokat, de ha az egy főre jutó felületeket vizsgáljuk, már árnyaltabb a kép. A negyed nyugati fele, ahol a beépítés sűrűsége növekszik, gyakorlatilag teljes zöldfelületi hiányban szenved, ami megoldható lenne az üres telkek „zsebparkosításával” valamint közterületi beavatkozásokkal.

Annak ellenére, hogy a kerület központi elhelyezkedése alapján jól kiépített alternatív közlekedés lenne várható, az új fenntartható egyéni közlekedés kiépítése egyelőre nem megoldott. Ha kerékpározásról beszélünk, a nyolcadik kerület összességében elmaradt a kerékpáros infrastruktúra szempontjából. Saját holland tapasztalatainkra alapozva – ahol a kerékpár a napi ingázás eszköze -, ezen az előzetes tanulmány térképen megjelöltük a potenciális új bicikli utakat. Kutatásaink alapján számos lehetőséget látunk a jelenlegi utca rendszerben egy jól kiépített biztonságosabb kerékpáros infrastruktúra kialakítására. Ezeket a kiaknázatlan lehetőségeket ábrázoltuk a lenti térképen, figyelembe véve csatlakozási pontokat egy potenciálisan nagyobb léptékű hálózat kiépítésére. A fő kerékpáros artériák kialakítása mellett egy kerület-szintű biztonságos hálózatfejlesztés gazdasági és életszínvonali szempontokból katalizáló hatást eredményezhetne, annak nagyléptékű hatásaival.

Több bejegyzés:

© Budapest Urban Ideals 2019