Holland támogatás

2019/06/03 BUI

Budapestnek sok kiaknázatlan lehetősége van, hogy élhető várossá fejlődjön. Ennek elérése céljából alapítottuk meg a Budapest Urban Ideals konzorciumot, ami egy holland-magyar városépítészeti kollaboráció a WeCare architecture, Studio CLAUD és Urbalillo (korábban The Urbal) között. A Budapest Moves projektünk ötletét – ami a város mikro-klimatizálására törekszik – 2018-2019 telén dolgoztuk ki, és sikeres pályázati eredménnyel a Dutch Creative Industry jóvoltából 2019 áprilisban elindítottuk. A projekt első fázisa megvalósíthatósági tanulmányként fut 2019 október elejéig.   

Külföldi, de különösen holland városfejlesztési tapasztalataink motiváltak minket projektünk kezdeményezésére. Célunk, hogy megosszunk mind a szakmával mind a lakossággal néhány élhető városfejlesztési szemléletet, ami Hollandiában már jól bevált és a magyar, főként budapesti kontextusban is pozitív változást generálhat társadalmi és klímabarát szempontból. Célunk hogy új megközelítéseket indítványozunk az élhető város fejlesztése érdekében.       

A projekt egyik fő célja, hogy a holland kreatív szektor bevonásával egy erős szakmai “tudáscserére” tegyünk szert és erősítsük a holland-magyar nemzetközi kollaborációt. Fontosnak tartjuk, hogy mindez lokalizálva legyen a helyi kontextusba, és hisszük, hogy a nemzetközi tudás helyi akciótervekkel pozitív globális hatást érhet el, különösen a klímaváltozással kapcsolatban.

Több bejegyzés:

© Budapest Urban Ideals 2019